Scouts da's durven,
Chiro da's doen!

De Chirodroom daar bouwen we aan, soms eens vallen, dan weer opstaan. Met vriendschap, inzet en samenspel, want iedereen is bij ons van tel! Chiro, nog meer dan een spel. Een stuk van jezelf, 't zit onder je vel. Waar iedereen mee beweging maakt, dat is Chiro als je 't mij vraagt!

Pinkels

 • 6-7 jaar

  "Vanaf dit jaar wordt de Pinclub terug gescheiden naar Pinkels en Speelclub door de grote hoeveelheid kindjes. Blijf dus allemaal vriendjes meebrengen en maak onze familie nog groter."

  De allerkleinsten maar met het grootste enthousiasme. Sommigen komen met vriendjes uit hun school, familie of helemaal alleen, maar allemaal deel van onze groep. Hoewel ze de jongsten zijn durven ze soms meer dan onze oudere groepen. Op zondag laten ze zich gaan met mini-avonturen, knutselen, spannende raadsels en moppen tappen.

  Samen met hun leiding groeien ze op tot echte helden en maken ze veel nieuwe vrienden. Ze gaan hier ook op hun eerste daguitstap zonder ouders (meestal moeilijker voor de mama en papa dan voor hun zelf ;-) ) en durven misschien ook al op kamp te gaan.

Speelclub

 • 8 jaar

  "Vanaf dit jaar wordt de Pinclub terug gescheiden naar Pinkels en Speelclub door de grote hoeveelheid kindjes. Blijf dus allemaal vriendjes meebrengen en maak onze familie nog groter."

  Dit zijn één van de jongsten in de Chiro. Ze komen elke zondag weer om te ravotten en om samen met hun leiding allerlei spannende avonturen te beleven. Voor hen is het kamp meestal de eerste keer dat ze zonder hun ouders voor 10 dagen weg zijn, maar zij bewijzen keer op keer dat zij, als jongsten, ook hun mannetje (vrouwtje) kunnen staan.

  Samen met hun leiding duiken ze onder in een fantasiewereld van bosberen en chocoprinsen, spelen ze poppenkast of verkleden ze zich in een heks. Ze trekken al eens op een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten.

Rakwi

 • 9-12 jaar

  Deze stoere jongens en meisjes worden bij de rakwileiding verwacht om samen met hen het aapje uit te hangen, of om de gekste creaturen in klei te maken. Ze ravotten zich doorgaans te pletter, trekken er al eens op uit met de fiets en lopen zich de ziel uit hun lijf bij een supergroot stratego-bosspel. In het geniep lachen de meisjes met de jongens, of vertellen ze al eens een vuile mop.

Tito

 • 13-14 jaar

  De Tito’s maken al eens een daguitstap met de fiets of met de trein om in één of andere stad een groot zoekspel te doen. Pleinspelen vinden ze ook best leuk, vooral wanneer er wat tactiek aan te pas komt. Soms schminken ze zich om ter gekst, en in de zomer kappen ze hun leiding nat.

Keti

 • 15-16 jaar

  De Keti’s trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht met de rugzak, of bouwen zelf een vlot om er dan een vijver mee af te varen. Ze beulen zich ook wel eens af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop. Wie weet maken ze wel een film waarin ze zelf schitteren als acteur.

Aspi

 • 17-18 jaar

  De Aspi’s nemen het er goed van en wisselen hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Op gezette tijden springen ze de leiding van een jongere afdeling bij. Zo proeven ze wat het is om leiding te zijn, want dat is voor hen zeer nabije toekomst. Samen met hun leiding riskeren ze zich aan het touwenparcours of nemen ze deel aan een workshop. Op grote evenementen kom je heel wat aspi-ploegen tegen. Zelf organiseren ze een heuse aspi-fuif.

Leiding

 • Deze gekke bende kinderen wordt geleid door een enthousiast team leiders.
  Al hun gegevens vind je hier:

  Pinkels:
  Isaura - 0471/564.021
  Sarah - 0488/813.005

  Speelclub:
  Alexander - 0483/424.788
  Toon - 0497/647.401

  Rakwi:
  Jorg - 0471/133.147
  Maura - 0485/066.443
  Ruben - 0477/977.544

  Tito:
  Renée - 0479/947.520
  Lotte - 0495/781.580

  Keti:
  Sharon - 0495/469.736
  Jielke - 0470/563.282

  Aspi:
  Aron - 0474/328.142
  Joost - 0471/442.371